22 Kasım 2011 Salı

Anne olmak !

Anladım ki anne olmak dünyanın en paha biçilemez duygusu ! Hayattaki hiçbir duyguya benzemiyor,yerine hiçbirşeyi koyamıyorsun.Hastanede gözümü açıp kızımı bana gösterdiklerinde inanamamıştım,gerçekle hayal arasında gitttim geldim,algılayamadım.Nasıl birşeydi bu böyle,dünyada gelmiş geçmiş milyarlarca annenin  yaşadığı en olağan,en doğal durum,bana akıl sınırlarımı zorlayacak kadar büyüleyici geldi.Bir bedenden bir başka beden,bir başka can doğması,müthiş müthiş tek kelime ile müthiş bir duygu,İnanın bebeğimi bana ilk gösterdiklerinde hissettiğim duygu buydu.Sanki ben kanatlanmış gökyüzündeyim okadar hafiflemişim meleklerde bana eşlik ediyor gibiydi,diyorumya hiç bir duyguyla kıyaslanamaz diye !

 Kızım şimdi 1,5 yaşında ona karşı hissettiğim heyecan katlanarak devam ediyor.Her gün ona birşey öğretiyorum ve öğreniyorum.Allah'a hergün şükrediyorum böyle bir duyguyu yaşabildiğim için...

 Anne olunca annemi çok daha iyi anladım,hava soğuk olduğunda neden kalın kalın giydirdiğini,kahvaltı yaptırmadan neden evden çıkarmadığını,arkadaslarımı tek tek neden tanımaya çalıştığını,hiçbir okul toplantılarını neden hiç kaçırmadığını,her sınavıma neden dualar ederek gönderdiğini,hasta olunca neden yanı başımdan biran olsun ayrılmadığını çok daha iyi anlıyorum.


   İnanırmısınız simdiden kızımın hayatını,geleceğini,gideceği okulları düşünüyorum.Hayatım boyunca katı kuralları olan biri olmadım ama mevzu bahis kızım olunca her detayı bilmek isteyen bir anneye dönüşüyorum farkında olmadan.Evet kızım daha çok küçük ama şunu biliyorum ki ben ona ne verirsem o da onu alıyor,istediğim tek şey ''iyi bir insan '' olması.Dünyada sanırım insan yetiştirmekten daha güzel bir duygu yok, heleki birde anne iseniz...


 Anne olmak isteyen,yada anne olmayı hala düşünen arkadaşlarıma sadece tek bir şey söyleyebilirim; gerçekten çok ama çok kutsal ve özel bir durum,bir kadına kattığı duygu,olgu bambaşka ! Ahh birde anne kelimesini duyduğunuzda ve size sarılıp bir öpücük kondurduğunda sanırım duygularınızı doruklarda yasayacaksınız... Dünyanın neresinde ne yapıyor olursa olsun bütün annelere selam ediyorum,ve bir bebeği büyütürken yaşadığınız duyguları anlıyorum,sizi seviyor sizlere saygı duyuyorum,iyiki varsınız.:)

4 yorum:

  1. Anne olmadım ama Allahım banada kısmet etsin bende olayım çok isterim.. Annelik çok özel çokta kutsal.. Sende dahil bütün anneler iyiki varsınız..

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim canım,dilerim sende bu güzel duyguyu yaşar ve anne olursun :)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel anlatmışsın Sevda'cığım :) ben de en kısa zamanda bu duyguları tatmak istiyorum :)
    kızınla ve ailenle çok güzel günler seninle olsun,sevgiler :)


    www.fido-land.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. canım çok teşekkür ederim,gerçekten çok özel ve yaşanılması gereken bır duygu,inş,sende enkısa sürede tadarsın bu hisleri ... :)))

    YanıtlaSil

sevda k.