29 Kasım 2011 Salı

Çikolata Aşk'tır !...

 Ben çok küçükken başladı herşey,o zamandan bu zamana cok sey degıştı,dünya değişti,ben değiştim ama çikolataya olan aşkım hiç değişmedi.Küçükken her okul çıkışı bakkala gider çikolata alır,yiye yiye evin yolunu tutardım,eve geldiğimde annem sen yine çikolata mı yedin derdi ? ' Hayır anne, cık yemedim sen dedin ya yemekten sonra yersin diye bende yemedim.'  Sonradan keşfettim annemin  her seferinde bunu nasıl anladığını çünkü her çikolata yediğimde bunu mutlaka bir yerime bulaştırırdım ve bunu hala yapıyorum... :)
Sonra hayatımın filmleri arasına giren başrolünü Juliette Binoche oynadığı ''chocolat '' filmizi izledim ve bir kez daha çikolataya aşık oldum ! Filmde çikolatayı ilk kez tadan insanların yaşadığı değişimler,müthiş çikolata sırları ve çikolatanın en güzel halleri anlatılıyordu,çikolata tutkunlarının kesinikle izlemesi gereken bir film. :)

 Merak ediyorum acaba benim minik prensesimde çikolatayı benim kadar çok mu sevecek? Eğer öyle olursa kendimizi düşünemiyorum,babamızın bize çikolata dükkanı açması gerekecek sanırım :) Çikolata nın her türlüsünü severim hiç ayırt etmem,bana uzatılan bir çikolataya asla hayır demem,beni çikolatayla kandırmak oldukça kolaydır. :))) fıstıklı ve sütlüü çikolata en favorim ama bitteride severim,fındıklıda,karamellide offf  anlatınca bile dayanamıyorum !!! Ben bütün çikolataları severim diyorumya çikolata aşk'tır. :)

Fırsatını bulduğumda çikolata kursuna katılmayı çok istiyorum,ozaman güzel güzel çikolatalar yapar burdan sizinlede paylaşırım. :) Dünyanın bir çok ülkesinde  (italya,newyork,paris,tokyo vb.) belli zamanlarda çikolata festivalleri düzenleniyor hatta isviçre'nin cenevre kentinde yıl boyunca açık çikolata spa merkezleri bile var,buralarda çikolata masajı  ve çikolata banyosuyla yorgunluğunuzu atabiliyormuşsun,açıkçası  ben çikolatanın müthiş tadını damağımda hissetmeyi tercih ederim. :))

 
Ama benim favorim belçika ve avusturya'daki yerel çikolata butikleri,okuduğuma göre binbir çeşit çikolata çeşitleri varmış ve hepsi el yapımı.Hatta avrupa'nın bir çok yerinden bu yerel butiklerin bir çok ziyaretçisi oluyormuş,bende bunlardan birisi olmak ve o müthiş keyfi yaşamak istiyorum. :))) Henüz yurtdışına hiç çıkmadım ama gidilecek yerler listemde ilk sırayı aldı bile,eşime buradan duyrulur ... :)

Hep merak etmişimdir,neden kadınlar çikolatayı daha çok seviyor,onların duygularına,hormonlarına daha yatkın olduğu içinmi? Ben neredeyse hiç çevrem de öyle çikolata için ayılıp bayılan bir erkek görmedim yada ben rastlamadım eşimden örnek vermem gerekirse,evet çikolatayı sever ama onu görünce delirmez ! Ama kadın olupta çikolata sevmeyenini görmedim,biz kadınlar başka türlü seviyoruz,başka türlü yiyoruz,bizim için ayrı bir sevda... :) Çikolatanın bir cinsiyeti olsaydı kesinikle 'kadın' olurdu,güzel,tutkulu,baştan çıkarıcı ,ben böyle düşünüyorum ya sizce?  
 

Hayatta herkese çikolata tadında bir hayat,bir eş,bir iş diliyorum,hayatınızdan çikolata eksik olmasın ... :)))

3 yorum:

  1. ahhh çikolata aşkı bambaşka bu filmi merak ettim en kısa zamanda izlicem bende :D

    YanıtlaSil
  2. Ay merak ettim dogrusu...çikolata askı bambaşka kötü bir ask;)bekleriz;)
    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle asktir!:)

    Yillar evvel, cikolata sevmeyen, yemeyen birinde rastlamistim, cok sasirmistim. Nasil sevilmez ya nasil??:)

    Burada, Almanya Köln'de bir cikolata müzesi var, cok meshurdur buralarda ama ben hala gidemedim. Mutlaka bir gün gidecegim oraya, hep aklimda:)

    YanıtlaSil

sevda k.