24 Aralık 2011 Cumartesi

Kışın içinizi ısıtıcak birkaç tavsiye !

Kış artık iyice kendini hissettirmeye başladı,soğuk,kar,yağmur artık dört bir yanda... Ben alanya 'da yaşıyorum ki buralarda kış ılık geçer,şuan burada bile özellikle geceleri kuru bir ayaz var ve soğuk gerçekten insanın içine işliyor...yağmuru hiç söylemiyorum bile tabir-caizse yer gök ağlıyor hiç durmadan! Evimizin bir tarafı deniz,diğer tarafı bildiğiniz toroslar,yazları güzel olmasına güzelde kışın çok şiddetli yağmurlarda,insan tsunami olacak heryer sular altında kalacak yada dağlar üstüme üstüme gelecek diye düşünüyor!Böyle zamanlarda minik prensesimle münkün olduğunca evden çıkmayaya gayret ediyoruz.


Kışında evde yapılacak güzel şeylerde vardır,ben kışın tadı evde çıkar diyenlerdenim. :) Kış'ın evde en çok yapmayı sevdiğim bir kaç şey;

Film izlemek;  türü,konusu hiç farketmez,film olsun yeter...hele ki birde sıcacık battaniyenin altına girdinmi tamamdır,kış benim için başlamıştır!




Patlamış mısır; film olurda patlamış mısır olmazmı !




Salep; kış demek salep demek,salep demek kış demek hangimiz şöyle sıcacık,bol tarçınlı salepe hayır diyebilirki? kışın olmazsa olmazlarından biridir...



Çorba; benim yaz kış en favori çorbam,tavuk suyu çorbasıdır,tadını çok severim,aklıma geldikçe yaparım,ama tabiki kış sebzelerinden oluşan bir çorbada vitamin deposu olmakla birlikte sıcak sıcak yanında kızarmış ekmekle nasıl güzel olur tahmin edersiniz!


Kestane; ne güzel birşeydir,şekeri vardır,pilava katılır ama ben en çok kış günü fırında şöyle tane tane olmuş,sıcak sıcak yemeyi severim ve kestanesiz kış geçmezz ! :)



Bitki çayı; Neden ve nasıl oldu hatırlamıyorum ama orta okul yıllarında bir anda siyah çay içmemeye karar verdim ve ozamanda beri hiç içmiyorum,tadını unuttum desem yeridir.Aklıma geliyormu,yada arıyormuyum hayır! Benim en favori çayım yeşilçay,sonra ıhlamur,böğürtlen,kuşburnu böyle gider bütün bitki çaylarını severim özellikle kış günlerinde !...



 Patik; küçüklükten gelen bir alışkanlıktır,annem havalar soğuduğunda kardeşimle benim ayağımızdan eksik etmezdi patikleri,hepside el örmesi ve çok şirindi.Patikler bana çocukluğumu hatırlatır,şimdide heryerde her desende ve figürde bolca görüyoruz.


                                                                                                        
Müzik; Müzik her daim hayatımın bir parçası,özellikle jazz,blues en sevdiğim müzik tarzları.özellikle kış geceleri zevkle dinleyeceğinize ve keyif alacağınıza eminim.Frank sinatra,ray charles çok beğendiğim ve önerebileceğim isimlerden sadece ikisi.
 

Bunların hepsi anın tadını çıkarmak ve keyifli zamanlar geçirmek için yapılan şeyler,Kış,yaz farketmez hayattan zevk almayı bilmek,kendine ve sevdiklerine zaman ayırmak en önemli şey.Bana göre hayatta küçük küçük anlardan oluşmuş büyük mutluluklar vardır hepsi bir puzzle gibi.İnsan hayatta herşeyi allahın gücüyle kendi yaratır.

                  







   
Kim olduğunuz,nerde olduğunuz hiç önemli değil.Hayatın tadını çıkarmaya,sevdiklerinize onların  çok sevdiğinizi söyleyerek başlayabilirsin.Unutmayın mutluluk,aklınızdan geçenler ve iki dudağınızın arasından çıkan sözcüklerle başlar :)

sevgiyle kalın,iyi hafta sonları... :))




 
  


  
                                                                                                                                                                               

10 yorum:

  1. Soğuk bır kış gunu kestane patlamış mısır, boza, salep olacak, bır ıkı guzel fılm, kıtap ve dergi. Mumkunse beraber fılm ızlenecek cay ıcılecek bir arkadaş ya da sevgili. Daha guzel ne olabilir

    Blogumda nr 39 ayakkabı hedıye çekilişi var, beklerim :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. enfes post olmus sısızn soğuğunuz bızım baharımız gıbıdır :(( cok sanslısınızzz :)))

    YanıtlaSil
  3. çok haklsın insannın sevdikleri yanında olunca,e birde bunlar değmeyin keyfe,çekilişine katılıcam tatlım :)

    YanıtlaSil
  4. kokoşumm postumu beğenmene çok sevindim,galiba haklısın biraz bencillik yapıyorum sanırım,çünkü buranın kışı daha çok yağmurdan ibaret :))

    YanıtlaSil
  5. Kıskandımmmmmmmmmmmmmmm :))
    ne güzel kışın tadını çıkarıyorsun evde film,patlamış mısır oh oh afiyetler olsun.
    İyi haftalar dilerim.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim tatlım,çalışmayan bir anne olunca sanırım buna çok fazla zamanım oluyor. :)öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Misafir kabul eder misiniz? :) Bi tanem sen kışa dair en sevdiğim şeyleri tek tek yazmışsın, özellikle bu aralar sakin bir ortamda bunları yapmaya öyle çok ihtiyacım var ki benim için şu anda cennette yaşıyorsun tatlım :) akşamları olsun koltuğuma oturup kestane tavada pişerken patiklerim ayağımda bitki çayım elimde Dehan’la film izliyoruz bu kadar ortak zevklerimizin olması da ayrıca çok mutlu etti beni canım benim :) yeni yılını şimdiden kutluyor kocaman öpüyorum seni ve prensesini :) 2011’in bana verdiği en samimi insanlardan birisi de sensin :)

    YanıtlaSil
  8. Ah şimdi bunu okuyunca, şöööyle kestane ve çay eşliğinde, battaniyenin altına girip film izlemek istedim sıcak sıcak. Ne zevklidir :))

    http://denizsaatcioglu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. BeTwin us;Tatlım her daim başımın üstünde yerin var bunu biiyorsun.:)ortak zevklerimizin olması ne kadar güzel giz'im,o güzel postlarının seyrekliğinden biliyorumki buaralar çok yoğunsun ve en çok bunlara ihtiyacı olan sensin.Canımsın benim çok teşekkür ediyorum sana,sanırım bu konudaki duygularımızda hem fikirim,çünkü şanslıyımki tatlım tesadüfen blogunu keşfettim ve senin gibi harika birini tanıma,paylaştığın güzelliklere şahit olma şansı buldum. aynı şekilde 2011'in bana verdiği en güzel armağanlardan birisin.:) Çok teşekkür ederim ve yeni yılda eşinle birlikte tüm güzelliklerin ve sürprizlerin içinde olduğu harika bir yıl dilerim.çok öpüyorum giz'im :)

    YanıtlaSil
  10. denizcim,ne güzel değilmi,kışında ayrı bir güzelliği ayrı tadına varılacak şeyleri var.Sende fırsat bulursan kış bitmeden bunları denemelisin tatlım ve o hazzı yaşamalısın.çok öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil

sevda k.