21 Aralık 2011 Çarşamba

Masal...

Yeni yılın ilk günleriydi  onu gördüğünde,ne olmuştu nasıl olmuştu hiçirşey anlamadı,tek bildiği içini saran tarifsiz duyguydu.Aşk mıydı bu,böyle mi başlardı bilemedi! ''hoşgeldiniz'' dedi evine gelen misafire usulca,gözleri gözlerinde kalmıştı, ''merhaba'' dedi karşısındaki genç.Böyle başlamıştı ilk bakışma,ilk tanışma,ilk aşk ! kız 17 civarı,erkek 20 lerinde idi.




Gençlik heyecanı olabilirmiydi,yada geçici bir durum,kız lise sonda okuyordu,erkek ise üniversitede,üstelik çokda uzak diyarlardan gelmişti.Evet aşk tı bunun adı,yakınlaştılar,birbirlerine anlattılar aşklarını,gezdiler,eğlendiler ama yetmedi,yetmiyordu.




 Esas oğlanın gitmesi gerekiyordu yaşadığı uzak diyarlara ama bir sorun vardı artık ayrı kalamazlardı,bu böyle olmazdı yada çok zor olurdu onlar için.Ailelerine söylediler,anlattılar bir çıkar yol bulmaya çalıştılar ama olmuyor olmuyordu.


.Kız çünkü 17'sinde lise öğrencisi,erkek 20'lerinde uzak diyarlarda yaşayan  bir üniversite öğrencisiydi.Evlenmeye karar verdiler,''hayır hiçte erken değil,neden erken olacakmış ki'' dediler.Nikah dairesinin yolunu tuttular,öyle heyecanlılardıki evleneceklerdi varmı  ötesi.Nikah memuru baktı baktı ve ''siz evlenemezsiniz'' dedi. Neden? ''çünkü kızım sen 17'ni daha doldurmamışsın,16 yaş 7ay 21 gün senin yaşın,aile izniyle bile evlenemezsin,mahkeme kararı gerekli''dedi nikah memuru.O an onlar için hayat durdu,zaman durdu,insanlar dondu tek duydukları ''evlenemezsiniz'' oldu.Böylemi bitecekti bu hikaye,buraya kadarmıydı?



Tarifsiz bir hüzün,acı,sitem herşey kaplamıştı içlerini.Çaresiz olanı kabullendiler,kız okulunda okumaya,esas oğlan yaşadığı uzak diyarlarda yaşamaya geri döndüler ama bu bir son değildi,bu bir başlangıçtı.Birbirlerini sevmekten hiç vazgeçmediler,mektuplaştılar,telefonlaştılar ama özlemleri hiç dinmedi.3yıl boyunca birbirlerini hiç görmediler,birbirlerinin sesini duydular ama sarılamadılar,kokularını teneffüs edemediler ama hep sevdiler çok sevdiler...




ılık bir kasım akşamı esas oğlan yaşadığı uzak diyarlardan geldi hemde hiç dönmemek üzere.Herşey taze herşey ilk gün ki gibiydi,sanki hiç ayrı kalmamışlar, gibi tutkuluydu herşey... Sarıldılar ve yıllar boyunca mektupların arasında birbirlerine gönderdikleri kokuyu şimdi birbirlerine karşı sarılarak içine çektiler...


Artık bir engel yoktu evlenmeleri için,zaten olsada onuda aşarlardı.Kızın gelinliği zaten hazırdı tam 3 yıl öncesinden,çok beğendiği o modeli özenerek diktirmişti ama hiç giyememişti.Şimdi herşey tamamdı,gelinlik biraz daralmıştı ama hiç sorun değildi,yinede giyerdi...Bir 14 şubat günü hastalıkta,sağlıkta,ölüm bizi ayırıncaya kadar başlayan cümleye sonsuza kadar EVET dediler veeee evlendiler...


Bu masal burda bittimi? hayır! mutluydular artık hemde çok mutluydular,ne aşkları ne sevgileri hiç bitmedi aksine günbegün katlanarak arttı,saygılarıda sevgileride hiç eksilmedi.Birgün mutlulukları dünyalar tatlısı kızlarıyla taçlandı  ve tabikii adını MASAL koydular,çünkü her anlamda bu onların MASAL'ıydı...


Bu hikaye ;  bizim hikayemiz,eşimle benim birlikteliğimizin çok kısa özeti.Olurda birgün minik kızımız bu yazıyı okursa,hikayemizi dilimden dökülen sözcüklerle okusun istedim ve onu ithafen yazdım...

7 yorum:

  1. Ne kadar güzel ve romantik bir hikaye. hala böyle senelerce hiç görüşmeden de süren büyük aşklar var mı hakkaten? Bunu duymak bile umut veriyor insana. Mutluluğunuz ve masalınız ömür boyu sürsün inşallah.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Günümüzde herşeyi çabuk tüketiyoruz sevgiyi bile,oysaki herkeste varolan,en sonsuz olan sevgi değilmidir?Kendimden biliyorumki böyle aşklar vardır denizcim belkide daha fazlası :)güzel dileklerin için ve bloguma konuk olduğun için çok teşekkür ederim tatlım. :)

    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. süperrrr çok güzel yazmışsın güzel aşkınızı Allah bozmasın hep arttırsın:)

    YanıtlaSil
  4. amin cemre'cim çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. İnanamıyorum! :) gerçekten masal gibi bir hikayeniz varmış tatlım okurken hem çok hoşuma gitti hem de duygulandım. Bu zamanlarda bir sevdayı solmadan büyütebilmek bunca zorken siz 3 sene boyunca birbirinizi görmeden bunu becerebilmişsiniz. Dilerim ömür boyu aynı şekilde devam etsin bu masal canım benim… Bu güzel ailenin mutluluğu daim olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Canım benim;çok teşekkür ediyorum,Bazen diyorum ki sanırım onlar yaşanmasaydı bugün böyle olmazdı.Bazı anlar vardır ki canım,içinde olunca ınsan anlayamıyor,ama zaman denen durum herşeyin ne kadar özel ve anlamlı olduğunu sonradan öğretiyor.yaşadğımız o zorlayıcı dönemin meyvesini şimdi şükürler olsun allah bize veriyor. :)Dilerim;sizin o güzel sevginizde bir ömür tıpkı bugünkü gibi devam eder.seni çok öpuyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Bayildim bu masala!:)

    Allah mutlulugunuzu hep daim etsin, hic bozmasin insallah. Günümüzde mutsuz evlilikler, ayrilan ciftler cogaldikca, böylesi mutlu yuvalari gördükce seviniyorum, duygulaniyorum... Maasallah.

    YanıtlaSil

sevda k.